header
 

.prosjekter

. loose ends

. alemset

. angels

. arvestoff

. memory lane

. sediments

. waiting

. avmakt

. incubato


A V M A K T

Jeg jobber med eksistensielle tanker og følelser, der handlingene jeg setter på lerretet blir et uttrykk for tanker og følelser. Det kan handle om avmakt, melankoli, angst, sinne og maktesløshet. Avmakt har så mange konsekvenser for livsutfoldelse og er en følelse vi opplever i mange situasjoner i livet. Avmakt er også resultat av frihetsberøvelse og integritetstap.

Jeg har prøvd ut temaet mitt på upreparert lerret med flytende tusj. Maleriet er flytende og vanskelig å styre. Det er en stor utfordring å jobbe med det bildet som må males så direkte. De blir one-stroke paintings/snapshots av intense følelser og handlinger der og da.De blir også nakne, der jeg ikke kan skjule meg og det å ikke kunne skjule seg, gir en avmaktsfølelse i seg selv. Bildene må sitte med en gang, kan ikke gå inn å korrigere, da ødelegges uttrykket. De bildene som ikke sitter med en gang,går jeg inn og fortsetter prosessen med kull, som heller ikke kan viskes ut.Det blir et brudd mellom det bløte, følelsesstyrte og handlingen jeg påfører kullet med, blir til nådeløse repeterende mønstre/skraveringer.

Denne følelsen kan igjen føre til ensomhet, handlingslammelse og depresjoner. Jeg jobber med forskjellige materialer og collager, der jeg bruker egne foto og ofte foto av egne bilder og foto av egne armer, for det er de som har skapt bildet. Jeg bruker også gamle, egne el familiens klær.de bærer minner, slitasje og forgjengelighet. Klærne er nærmest huden og kan mange ganger være din eneste beskyttelse. Tapen jeg bruker kan sees som "plaster på såret" i psykisk og fysisk forstand. Tapen holder også figurene og formene fast. De mister handling og bevegelse. Se flere bilder om dette temaet under "Waiting".

 

 

. copyright: Heidi Øiseth
. design: Artflow