header
 

.prosjekter

. loose ends

. alemset

. angels

. arvestoff

. memory lane

. sediments

. waiting

. avmakt

. incubato


waiting1

W A I T I N G

Jeg jobber med eksistensielle tanker og følelser. Avmakt er en av grunnfølelsene i arbeidene mine. Avmakt har så mange konsekvenser for livsutfoldelse og er en følelse vi opplever i mange situasjoner i livet. Vi kan føle avmakt som barn og voksne. Avmakt i forhold til meningsytringer, vold, overgrep, overvåking, trussler, terror, klima, skjønnhetspress, konkurransesamfunnet osv. Avmakt er resultatet av frihetsberøvelse og integritetstap. Avmaktsfølelsen kan føre tilensomhet, handlingslammelse og depresjoner.

Jeg jobber med mange forskjellige materialer i maleriene. Denne serien av bilder er collager, der det er brukt fotografier, klær, stoffer-alt gjennbruksmateriale. Jeg bruker også gamle brukte laken og papp som underlag til bildene. Alle stoffene, klærne er personlige og bærer minner, slitasje og forgjengelighet.
Jeg bruker også tusj, akryl og tape. Fotoene er tatt av meg, de er tatt av fotocollager som jeg har laget. Det er også foto av egne armer og gamle malerier i bildene.

Stoffene jeg bruker, bærer en personlig historie, samtidig har de vært nær huden som en ”beskyttelse”. Laken, bærer mange lag av følelser og i sengen er vi ”nakne” og veldig sårbare. Pappen jeg bruker har vært maleunderlag. Papp forbindes med beskyttelse, mens min papp er ”tråkket på” (også lineoleumsbitene), den går nesten i oppløsning. Den er tapet og tapet for ”å holde ut” litt til.
Jeg bruker mye tape som blir brukt som symbol på ”plaster på såret” i psykisk og fysisk forstand. Tape holder også figurene fast, de mister handling og bevegelse.
I fotoene jeg bruker av ansikter, fjerner jeg øyne og munn, de mister personligheten og kraften sin. Figurene mine er ofte uten armer for å beskrive handlingslammelse. De små armene som er i bildene er foto av mine armer som strekker seg mot noe - håpet.

 

 

copyright: Heidi Øiseth
design: Artflow